Η ομάδα του Στεκιού σας καλωσορίζει!

Χριστιανικό Στέκι

Το Χριστιανικό Στέκι είναι μια προσφορά αλληλεγγύης της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Θεσσαλονίκης (ΕΕΕΘ) προς όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες & τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η Εκκλησία, ακολουθώντας το παράδειγμα του Χριστού, απλώνει χέρι βοηθείας στον πεινασμένο, τον διψασμένο, τον ξένο, τον γυμνό, τον ασθενή, τον φυλακισμένο συνάνθρωπό μας… Ενώνουμε την κοινωνία με την θετική προοπτική που δείχνει το Ευαγγέλιο για να μεταφέρουμε τα καλά νέα της σωτηρίας στον σύγχρονο άνθρωπο. Απώτερος σκοπός του φιλανθρωπικού μας έργου είναι να επιδράσουμε καθοριστικά στην καταπολέμηση των οικονομικών & κοινωνικών ανισοτήτων

Ιωαν.3:16 «Τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε παρέδωσε στο θάνατο το μονογενή του Υιό, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια».

Το κοινωνικό έργο που ασκεί το Χριστιανικό Στέκι τάσσεται στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, μεταφέροντας το μήνυμα του Ευαγγελίου με λόγια & πράξεις. Οικοδομούμε διαπροσωπικές και κοινωνικές σχέσεις που χαρακτηρίζονται από σεβασμό, αγάπη, άνευ όρων αποδοχή & αναγνώριση της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου. Παρέχοντας γεύματα, φροντίδα, φιλοξενία & συντροφιά στους κοινωνικά περιθωριοποιημένους ανθρώπους, ενσωματώνουμε τις αξίες του Ευαγγελίου στην καθημερινή μας ζωή.

Το φιλανθρωπικό μας έργο έρχεται σε αντίθεση με την απληστία & τον ατομομοκεντρικό τρόπο της σύγχρονης ζωής. Μέσα από την ανιδιοτελή αγάπη & το ενδιαφέρον για τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους, επιχειρούμε να αναδείξουμε τις αυθεντικές αξίες του ανθρωπισμού.

Με οδηγό το παράδειγμα ζωής του Χριστού, ακολουθούμε τα ευγενή συναισθήματα του αλτρουισμού και της αγάπης για να ανακουφίσουμε τους συναθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη ζωή τους.

Η πορεία μέχρι σήμερα

Το Χριστιανικό Στέκι ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 35 χρόνια, συνεχίζοντας αδιάλειπτα μέχρι σήμερα το φιλανθρωπικό έργο του. Οι δράσεις του απευθύνονται σε άστεγους, εξαρτημένους και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Όλα αυτά τα χρόνια, η δράση μας στηρίζεται κυρίως στον εθελοντισμό. Οι εθελοντές που συμμετέχουν, παρέχουν διαρκώς τροφή, ρούχα & συντροφιά στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τις σκληρές συνθήκες της ζωής.

Το 2009 το Χριστιανικό Στέκι ανταποκρίθηκε στις νέες ανάγκες που προέκυψαν από την οικονομική κρίση & διεύρυνε τις υπηρεσίες του. Ο χώρος ανακαινίσθηκε, ο εξοπλισμός ανανεώθηκε, η οργανωτική δομή & η λειτουργία προσαρμόστηκαν στα νέα, πιο απαιτητικά δεδομένα.

Για την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών, το Χριστιανικό Στέκι στελεχώθηκε με έμμισθο προσωπικό και δημιούργησε πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ωφελούμενων.

Οι αξίες μας

Η ανιδιοτελής αγάπη και η άνευ όρων προσφορά στον συνάνθρωπο αποτέλεσε από την αρχή της δημιουργίας του, βασικό πυλώνα για το Χριστιανικό Στέκι. Η παροχή όλων των υπηρεσιών γίνεται προς όλους όσους έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνικότητα, τη θρησκεία. Για να λάβει βοήθεια κάποιος, δεν απαιτούνται δικαιολογητικά, ούτε ζητείται κάποιου είδους εγγραφή. Οι υπηρεσίες αγάπης προσφέρονται εντελώς δωρεάν προς όλους.

Βρισκόμαστε εδώ